Gopher-viesti

Tässä artikkelissa kuvataan lyhyt kuvaus oravaperheen edustajasta, pienestä jyrsijästä ja viljelysmaan tuholaisesta. Gopherin raporttia voidaan täydentää mielenkiintoisilla tosiasioilla.

Gopher-viesti

Gopher: kuvaus

Sen mukaan, mihin lajiin eläin kuuluu, sen koot vaihtelevat keskisuurista pieniin. Rungon pituus on 14-40 cm ja häntä 4 on 25 cm. Etujalat ovat lyhyempiä kuin takajalat. Mielenkiintoista, että 4. sormi on hiukan pidempi kolmannelle. Gopherissa on hiukan karvaisia, lyhyitä, pieniä korvia, jotka työntyvät hieman pois turkista.

Eläimen vartalo on peitetty melko tiheällä karvalla. Kesällä siitä tulee lyhyempi, vähemmän ja karkeampi, ja talvella turkista tulee tiheää ja pitkää. Eläimen väri ei ole tasainen ja altis monimuotoisuudelle. Turkis on tummempi vartalon yläpuolella ja harmahta keltainen alapuolella. Takana voi olla valkeahkoa tai kellertävää sävyä. On gopfeja, joiden väri on tumma, harvemmin harmaanruskean ja punertavan värisen turkisen. Niiden erottava piirre on vartalon sivuilla olevat valkoiset viivat, jotka on rajoitettu tummiin päihin.

Missä gopher asuu?

Ne voidaan tavata pohjoisella pallonpuoliskolla.

Eläin asuu reikissä, jotka hän itse kaivaa. Asuntojen haara, sijoittelu ja pituus vaihtelevat riippuen eläinlajista, sen sijainnin maantieteellisistä piirteistä. Ne voivat olla yli 3 m syviä ja 15 m pitkiä. Enimmäkseen gophers kaivaa reikiä hiekkaisessa maaperässä, koska savimailla on vaikeampaa kaivaa.

Nämä eläimet asuvat pesäkkeissä, varustavat pesimä- ja ruokakomerokammioita, jotka on peitetty kuivalla kasvillisuudella. Pari paria gofeja seisoo aina turvallisuuden vartijana: kun he tuntevat uhansa tai näkevät vihollisen, he piiloutuvat välittömästi reikään ja varoittavat sukulaisiaan vaarasta vilistamalla.

Mitä orava syö?

Eläimen ruokavalio koostuu nurmikon maasta ja maanalaisesta osasta, joka kasvaa lähellä kotiaan. Jotkut lajit syövät myös eläinruokaa - hyönteisiä. Heille on tyypillistä varastoida ruokaa talveksi ruokakomeroihin. Tyypillisesti nämä ovat vilja- ja nurmensiemeniä.

Kuinka monta gofia elää?

Luonnollisessa elinympäristössä eläin elää jopa 3 vuotta, ja jos se on kotona, se voi elää jopa 8 vuotta.

Gopher-jalostus

Parittelukausi alkaa gofeissa herätessään pitkän talven jälkeen. Se kestää 11 päivää, jonka jälkeen 29 päivää myöhemmin naaraat syntyvät naaraissa. Yhdessä pentueessa voi olla 3-16 lasta.

Gopher: mielenkiintoisia faktoja

  • He haluavat istua sarakkeessa.
  • Heidän näkö on heikko.
  • Kuten ihmisillä, myös oravilla on kyynelrauhaset. He pesevät kasvonsa kyyneleiltä pölyltä ja lialta.
  • Häntäkärjessä lähellä eläintä on erityisiä herkkiä päätteitä, joiden avulla he voivat navigoida reikiensä maanalaisissa käytävissä.
  • He eivät pelkää edes myrkyllisiä käärmeitä, varsinkin kun on kyse nuorten suojelemisesta.
  • He syövät 2 kertaa päivässä: aikaisin aamulla ja myöhään illalla, täyttäen poskensa kaatopaikalle ruoalla.

Toivomme, että viesti maan oravan 4 luokasta auttoi sinua. Ja voit täydentää goferia koskevaa raporttia alla olevan kommenttilomakkeen kautta.

Lisää kommentti

Vastaa

Sähköpostiasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *